BÖRÜLCE SALATASI

Beni özlediniz mi a dostlar :) Ben de sizleri özledim. Yoğun günlerde yemek yapmaya vakit buluyor da insan onları resimleyip sizler için hazırlama kısmına biraz üşeniyor doğrusu:) Affınıza sığınarak uzun arayı telafi edecek iki tarifle karşınızdayım. İlk tarifim tam da mevsiminde bol sarmısaklı bol ekşili börülce, nam-ı diğer papuda salatası. Bakmayın biz trakyalıların "papuda gibi kendini nimetten mi sanırsın" atasözümüze o günler çook eskidenmiş. Tam bir şifa kaynağı ve damakta enfes lezzetler bırakan bir sebze börülce. Tarifimiz ise şöyle;
MALZEMELER
250gr börülce
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarmısak
yarım limonun suyu
haşlamak için su


 YAPILIŞI
börülceler ayıklanıp ortadan ikiye kesilir. Sıcak suya bir tutam tuz atılır ve börülceler yumulayana kadar pişirilir. Burada kıvam sizin sevdiğiniz kıtırlıkla alakalı ben yumuşak sevdiğim için 25 dk kadar haşladım. Börülceler süzülüp servis tabağına alınır. Sarmısak ezilir. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile birleştirilip börülcelerin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE