PİZZA
Herkesin bir special pizza tarifi vardır mutlaka. kimi sucuklu sever, kimi hiç et koymaz, kimi fesleğen ekler, kimi taze soğan. İşte bu da benim pizzam. Kolay tarif ve müthiş lezzetiyle karşınızda Lütfiyenin pizzasıııı :)
MALZEMELER
hamuru için
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığından az tuz
yarım çay bardağından biraz fazla ılık su
üzeri için
1 kutu mısır konservesi
4 dilim sucuk(küp doğranmış)
3 dilim pastırma(küçük parçalara ayrılmış)
4 adet küçük sosis(halka doğranmış)
1 küçük kuru soğan(yarım ay doğranmış)
2 yemek kaşığı ketçap
5 adet tuzsuz zeytin
150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 dilim füme hindi(küçük parçalara ayrılmış)
açmak için mısır unu
hamurun yapılışı
bütün malzeme bir kapta karıştırılıp ılık bir yerde yarım saat kabartılır.
kabarıp mayalanan hamur mısır unu serilmiş tezgahta resimde görüldüğü gibi içinde pişeceği tepsi boyunda açılır. 50 derece fırına konur ve 10 dk kabartıldıktan sonra çıkartılıp üzerine ketçap sürülür. bütün malzeme sırasıyla hamurun üzerine serilir. En üste rendelenmiş kaşar konulup 180 derece fırında peynir kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun..
MALZEMELER
hamuru için
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığından az tuz
yarım çay bardağından biraz fazla ılık su
üzeri için
1 kutu mısır konservesi
4 dilim sucuk(küp doğranmış)
3 dilim pastırma(küçük parçalara ayrılmış)
4 adet küçük sosis(halka doğranmış)
1 küçük kuru soğan(yarım ay doğranmış)
2 yemek kaşığı ketçap
5 adet tuzsuz zeytin
150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 dilim füme hindi(küçük parçalara ayrılmış)
açmak için mısır unu
hamurun yapılışı
bütün malzeme bir kapta karıştırılıp ılık bir yerde yarım saat kabartılır.
kabarıp mayalanan hamur mısır unu serilmiş tezgahta resimde görüldüğü gibi içinde pişeceği tepsi boyunda açılır. 50 derece fırına konur ve 10 dk kabartıldıktan sonra çıkartılıp üzerine ketçap sürülür. bütün malzeme sırasıyla hamurun üzerine serilir. En üste rendelenmiş kaşar konulup 180 derece fırında peynir kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder